Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja.

Adoptiohinnat 1.5.2022 alkaen ovat:
Aikuiset kissat:
– 1 kpl 180€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 300€
Pentukissat (alle 1v):
– 1 kpl 250€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 450€
(adoptiohinnat sisältävät aina vähintään kaksi madotusta, kaksi rokotusta, kastroinnin/steriloinnin, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

BYLLY
Bylly on nuorehko kissa, joka vielä harjoittelee ihmisen kanssa elämistä.
Joinain hetkenä se sujuu jo hyvin. Tällöin Bylly leikkii ihmisen kanssa, hakee namit kädestä nätisti ja antaa jopa hieman silittää itseään. Toisina hetkinä taasen, silloin kun stressi käy liian kovaksi, Bylly sähisee, murisee ja saattaa läpsäistä tassulla liian lähelle tulevaa ihmistä.
Byllyä ei luovuteta lapsiperheeseen,  eikä se välttämättä ole ihanteellinen myöskään ensimmäiseksi kissaksi, sillä sen uudelta kodilta vaaditaan kissanlukutaitoa. Toisen sosiaalisen kissan läsnäolo ja esimerkki saattaa olla avuksi Byllyn kotiuttamisessa.
Bylly on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 1844
PAPU JA PULMU
Nämä surusilmäiset tytöt vielä etsivät luottamusta ihmistä kohtaan. Ne eivät ole kiukkuisia, vaan vain katsovat ihmistä  altakulmain, tosin liian lähelle tulevalle ihmiselle täytyy hieman sähistäkin.
Nyt ollaan jo päästy siihen vaiheeseen, että vaikkei hoitaja poistu eriöstä, voi varsinkin aamuruokaa jo syödä, jatkuvasti ihmistä vahtien toki. Pienikin liikahdus aiheuttaa kuitenkin piiloon menemisen. Nämä tytöt vaativat siis aikaa.
Keskenään ne ovat leikkisiä, ja erilaiset pallot kiinnostavat niitä kovasti.
Papulla ja Pulmulla on todettu kaliki. Kaliki oireilee usein ientulehdusten muodossa, joten säännölliset hammastarkastukset tulevat olemaan tärkeässä roolissa niiden terveydenhoidossa.
Papu ja Pulmu on steriloitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1812 & 1833
HEPPU & HIPPU
Tämä mahtava parivaljakko etsii yhteistä kotia, josta tulisi löytyä vähintään yksi kappale onkilelua ja joku, joka jaksaa heiluttaa sitä kauan.
Heppu ja Hippu ovat molemmat nuoria kissoja, ja ne ovat lähes identtisiä ulkonäöltään. Poika-Heppu on hieman tyttö-Hippua isompi kokoinen.
Nämä kissat ovat uteliaita ja touhukkaita, ja tie niiden sydämeen käy herkkujen kautta. Ne eivät vielä anna silittää, mutta hakeutuvat kyllä ihmisen lähelle ja haluavat osallistua päivän askareisiin.
Hepulla ja Hipulla on todettu kaliki. Kaliki oireilee usein ientulehdusten muodossa, joten säännölliset hammastarkastukset tulevat olemaan tärkeässä roolissa niiden terveydenhoidossa.
Heppu ja Hippu on kastroitu/steriloitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1825 & 1826
IIRIS JA INKERI
Nämä arviolta 2-3 -vuotiaat tyttökissat ovat vielä arkoja, eivätkä mielellään päästä ihmistä kovin lähelle. Sekä Inkeri että Iiris ovat kuitenkin uteliaita, ne tarkkailevat ihmisen puuhia, ja niiden rohkeus lisääntyy selvästi koko ajan.
Iiriksellä ja Inkerillä on todettu kissojen herpes-virus. Se on asianmukaisesti lääkitty, mutta herpeksen oireet voivat joskus ilmaantua uudelleen esimerkiksi stressin seurauksena koska virus jää kissan elimistöön oireiden hävittyä. Oireet ovat silmätulehduksen ja nuhan kaltaiset, ne on kuitenkin hoidettavissa lääkkeellä.
Inkeri ja Iiris on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1613 & 1614
PÄIVITYS 03/2022
Iiris ja Inkeri ovat kotihoidossa, ja rohkaistuneet siellä hieman. Ne eivät vielä anna silittää, mutta seurailevat ihmistä ja liikkuvat ympäri asuntoa.
Mikäli haluat tarjota kissalle kodin, täytä kotiselvityslomakkeemme (www.lesy.fi/kotiselvitys), niin otamme yhteyttä sinuun.