Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja.

Adoptiohinnat 1.5.2022 alkaen ovat:
Aikuiset kissat:
– 1 kpl 180€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 300€
Pentukissat (alle 1v):
– 1 kpl 250€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 450€
(adoptiohinnat sisältävät aina vähintään kaksi madotusta, kaksi rokotusta, kastroinnin/steriloinnin, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

NETTA JA NIPSU
Nämä kolmevuotiaat sisarukset palautuivat Lesylle etsimään uutta yhteistä kotia.

Nipsu on kaksikosta hieman hitaammin lämpenevä, tosin sitten kun sen kanssa tulee tutuksi se hyppää takuuvarmasti olkapäille pötköttelemään.

Netta on selvästi rohkeampi, se puskee ja kiehnää kaikki vieraat sen kummemmin vierastamatta. Netta myös lähtee reippaasti tutkimaan uusia paikkoja häntä pystyssä.

Netalla on todettu epilepsia kesällä 2023. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että lääkitys on tasapainossa eikä kohtauksia ole tullut. Netta ottaa tarvittavan lääkkeen hienosti herkun kera aamuin illoin.

Netta ja Nipsu on sterilisoitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1371 & 1372

MITKU JA MEIVIS

Mitku ja Meivis palautuivat Lesylle omistajan menehdyttyä. Kissat eivät vielä ole sopeutuneet paluuseen, ne ovat arkoja, ja niitä ei pääse silittämään.

Mitku on Meiviksen vuonna 2020 syntynyt tyttöpentu. Mitku uskaltaa hieman haistella ihmisen sormea, ja sen se tekeekin hyvin intensiivisesti ja kovasti nuuhkuttaen.

Meivis on selvästi Mitkua varautuneempi, ja se vetäytyy sivummalle kun ihminen yrittää lähestyä sitä.

Meivis ja Mitku on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläimet nro 1327 & 1328

MAURICIO
Mauricio on sosiaalinen ja silityksistä nauttiva herrasmies. Se villiintyy keppileluista, ja ruuan se vastaanottaa aina innokkaasti. Mauriciolla esiintyy jonkin verran niin sanottua hellyysnäykkimistä, joten sitä ei suositella lapsiperheeseen.

Mauricio on kastroitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 2111

KALANAR
Kalanar on arka poikakissa, joka etsii ymmärtäväistä ja kärsivällistä kotia. Se ei uskalla juurikaan liikkua ihmisen nähden, paitsi silloin kun eteen tuodaan ruokakuppi ja ihminen poistuu eriöstä lasi-ikkunan toiselle puolen. Myös namit se uskaltaa hakea silloin kun ihminen puuhailee selin siihen.
Kalanar on tottunut elämään suurehkossa kissalaumassa, mutta rauhallisen luonteensa vuoksi se saattaisi sopeutua jopa ainoaksi kissaksi. Kovin energistä kaveria se ei ainakaan kaipaa. Osalla populaation kissoista on ollut flunssaoireita, mutta virustestit ovat olleet negatiivisia, eli oireiden aiheuttaja ei ole selvinnyt.
Kalanar on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.
Lisätietoja adoptiot@lesy.fi
Eläin nro 2023

   

SALSA JA SALVIA

Uutta kotia etsivät Salsa-emo ja sen Salvia-pentu.

Salsa on nuorehko ja pienikokoinen tyttökissa, joka tuli Lesylle loppukesästä pentujensa kanssa. Se on arka, eikä välitä vielä ihmisen seurasta, paitsi silloin kun on ruoka-aika. Kärsivällisessä kodissa se varmasti lähtee pikkuhiljaa kesyyntymään.

Salvia on noin puolivuotias arahko poikapentu. Se on leikkisä, ja innostuu ajoittain villeihinkin keppilelu-leikkeihin.

Salsa ja Salvia on sterilisoitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläimet nro 2056 & 2058

VILJO

Viljo on kolmevuotias Lesylle luovutettuna tullut hyvin itsetietoinen poikakissa. Se tykkää valtavasti leikeistä ja rapsutuksista. Valitettavasti se on oppinut, että ihmistä puraisemalla tai kynsäisemällä saa takuuvarmasti huomiota, joskus jopa hyödykkeitä kuten ruokaa. Lesyllä tätä käytöstä on saatu vähän tasoittumaan, ja uudessa kodissa olisi hyvä olla osaamista ja kiinnostusta kissan kouluttamisesta positiivisia käytösmalleja vahvistaen.

Viljo on myös melko stressiherkkä kissa, ja siksi se ei sovi paljon matkustelevaan perheeseen. Sitä ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi kissaksi tai lapsiperheeseen.

Viljo on kastroitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 1962

IRRE & ILPO

Irre ja Ilpo ovat arviolta viiden kuukauden ikäisiä tyttöpentuja.

Mustavalkoinen Irre on utelias ja leikkisä, se intoutuu nopeasti pallo- ja keppilelu-leikkeihin. Ruskearaidallinen Ilpo on hieman arempi, sillä kestää selvästi pidempään lämmetä leikitysyrityksille, ja liian lähelle tulevaa ihmistä se varoittaa sähisemällä.

Irre ja Ilpo on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläimet nro 2086 & 2087

NIKU JA NEPPARI

Niku ja Neppari ovat Lesylle luovutettuja kissoja, joiden syntymäpäivä on arvioitu alkukesään 2023. Ne ovat kovia ruuan perään, ruoka-aika ei taatusti unohdu tältä kaksikolta!

Niku on selvästi siskoaan isompi, ja myös hieman rohkeampi. Se antaa jo hieman silitellä itseään, se myös hakeutuu uteliaasti ihmisen lähelle.

Neppari on arempi, sekin kyllä lähtee innokkaasti leikkimään mutta ei lähesty ihmistä yhtä reippaasti kuin veljensä.

Niku ja Neppari on molemmat sterilisoitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläimet nro 2104 & 2105

ESMERALDA

Esmeralda on sosiaalinen ja kesy vajaan vuoden ikäinen tyttökissa. Se tykkää loikoilla sylissä ja leikkiä. Uusimpana innostuksen kohteena sillä on vesileikit, sen mielestä on hauskaa hupia istua lavuaarissa ja katsella veden valumista.

Esmeraldaa ei luovuteta ainoaksi kissaksi. Se on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 2106

RECOOME

Recoome on arviolta 8 kuukauden ikäinen tyttökissa, jota ei luovuteta ainoaksi kissaksi. Recoome on arahko, se väistää ihmistä ja ilmoittaa sähinällään jos ihminen on liian lähellä. Muiden kissojen kanssa se on tullut melko hyvin juttuun, ainoastaan ruokaillessaan se murisee varoitukseksi mikäli joku yrittää lähestyä kuppia.

Recoome on steriloitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 2110