Uusi vuosi, uudet tuulet

Raskas vuosi 2017 on vihdoin taakse jäänyttä aikaa. Vuonna 2018 on tarkoitus antaa uusien tuulien puhaltaa. Vanhana lesykonkarina olen nyt puheenjohtajan toimessa täysin uuden asian edessä. Toki olen lesyn hallituksessa jo useamman vuoden istunut , ja useita eri tehtäviä lesyllä tehnyt mutta nyt hartijoillani lepää iso vastuu lesyn viemisestä eteenpäin.  Uuden vuoden lupaukseni onkin että tulen tekemään kaikkeni että lesystä tulisi entistä mukavampi paikka osallistua vapaaehtoistyöhön. Yhtenä osa-alueena yritän panostaa tiedoitukseen. Niin yleisimpiä tiedotuksia jäsenistön suuntaan mutta myös täsmällisiä tiedotteita hoitohenkilökunnan suuntaan. Olkoon tämä blogipostaus ensimmäinen tiedoite jota seuraa monta muuta tulevan vuoden aikana.

Viitaten viime vuoden kompastuskiviin toivon että tänä vuonna pystymme välttämään nämä kompastuskivet. Pyydän kaikilta vapaaehtoistoimijoilta positiivista mieltä ja yhteishenkeä. Jätetään tehdyt virheet taakse. Pyritään yhdessä luomaan tästä vuodesta paras Lesy – vuosi koskaan! Ihmissuhteissa pätee toteamus että toista et voi muuttaa, muuttaa voi ainoastaan itseään. Tämä mielessäpitäen tehkäämme lesystä vuoden paras vapaaehtoistyöpaikka!

Toinen uuden vuoden lupaus on että lupaan olla tavattavissa lesyllä avoimissa ovissa vähintään kerran kuussa. Lunastaakseni heti tämän lupauksen olen paikalla heti seuraavassa avoimessa ovessa 7.1.2018 klo 12-15.00. Tervetuloa juttelemaan lesystä, vapaahtoistyöstä tai vaikka kissoista. Jatkossa olen paikalla jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina samaan aikaan.

Vuosi 2017 numeroina

Viime vuonna lesy vastaanotti Lohjan alueella yli 130 löytöeläintä. Näistä 68% oli löytökissoja ja 29% löytökoiria.  Takaisin vanhaan kotiin löysi 61% koirista mutta vain 32% kissoista. Tästä huolimatta uusi koti löytyi Lesyn kautta yli 180 kissalle. Löytöeläinten lisäksi Lesy on vastaanottanut eläinsuojeluviranomaisten haltuunottamia eläimiä ja painavista syistä omistajien luovuttamia eläimiä. Yhteensä tämä on tarkoittanut yli 340 eläimen kulkemista Lesyn kautta. Jokainen näistä eläimistä on saanut tarvitsemansa hoidon. Tästä on kiittäminen kaikille lahjoittajille ja varainhankkijoille. Ilman heitä ei Lesykään pyörisi. Eli iso kiitos niintavara- kuin rahalahjoittajille, ruokalahjoittajille yhteistyötahoille ja ennen kaikkia kaikille niille vapaaehtoisille jotka antamat omaa aikaansa hoitaakseen yhteiskuntamma heikoimmista jäsenistä, eläimistä.

Kiitos

 

Niina

niina@sammakkolampi.net

puheenjohtaja@lesy.fi