Ensimmäinen kokous

Yksi tärkeimmistä syistä avata tämä blogi oli avata jäsenille sitä, mitä kaikkea yhdistyksen hallitus käsittelee ja pohtii. Emme voi julkaista hallituksen kokousten pöytäkirjoja sellaisinaan, mutta aion jokaisen kokouksen jälkeen kerätä tänne blogiin yhteenvetoa käsitellyistä asioista.

Vuoden 2017 hallitus piti järjestäytymiskokouksen ja heti sen perään vuoden ensimmäisen kokouksen torstaina 5. tammikuuta. Järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Mia Taimio. Mia hoiti tätä tehtävää menestyksekkäästi myös viime vuonna, ja jatkaa siis tehtävässään.

Varsinaisen hallituksen kokouksen asialistalle oli kertynyt liiankin paljon asiaa. Vaikka kokoustimme mammuttimaiset neljä tuntia, osa asioista jäi silti käsittelemättä, ja siirrettiin seuraavaan kokoukseen. Paljon saatiin kuitenkin käytyä läpi.

Kussakin kokouksessa käymme aina läpi edellisen kokouksen pöytäkirjan, ja tarkastamme mitä tehtäviä kenellekin on silloin jäänyt ”kotitehtäviksi”. Ja mitä niille nyt kuuluu. Havaitsimme mm. että Talolle on saatu lisää kissanhiekkalapioita. Mutta että paloturvallisuusasiantuntijan kutsuminen Talolle on viivästynyt joulun pyhien takia.

Uusina asioita keskustelimme mm. Talon työntekijätilanteesta. Meillähän on ollut viime vuoden aikana useampia henkilöitä, jotka ovat olleet Talolla mm. harjoittelijoina. Tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole kun yksi ihminen, joka on Talolla päivittäin. Työtä on kuitenkin niin paljon, ettei yksi henkilö ja joukko vapaaehtoisia millään pysty tekemään kaikkea. Niinpä tulemmekin varmasti jo pian näkemään Talolla uuden päivittäin siellä toimivan henkilön. Tässä välissä haluan kuitenkin vielä muistuttaa, että yhdistys ei ole palkannut työntekijöitä, vaan olemme käyttäneet mm. eläinalan opiskelijoita, jotka ovat olleet Talolla työharjoittelussa. Myös TETtiläisiä on Talolla ollut ”junioriapulaisina”, ja heille pyrimme jatkossakin löytämään ohjaajia, ja sitä kautta TET-paikka mahdollisuuksia.

Toinen suurempi kokonaisuus ovat eri tiimien työnkuvien tarkentamiset. Meillä on jo pitkään ollut vapaaehtoisista toimijoista kootut eläinten hyvinvointitiimi, ruokatiimi, siivoustiimi, ja niin edelleen, jotka vastaavat kukin oman osansa toiminnasta Talolla. Tiimit siis tekevät omaan alaansa liittyviä tehtäviä, sekä delegoivat ja ohjeistavat tehtäviä vapaaehtoisille hoitajille, jotka tekevät Talolla eläinten hoitoon keskittyvät aamu-, päivä- ja iltavuorot. Jotta saamme toiminnan sujumaan vielä nykyistä sujuvammin, tiimien prosesseja tullaan tässä alkuvuoden aikana täsmentämään. Ja tämä työ on aloitettu saman tien: ensimmäiset versiot uusista toimenkuvista nähtiin nyt torstaina kokouksessa. Ja seuraavassa hoitajien illassa (vapaaehtoisille hoitajille tarkoitettu tiedotus- ja  yhdessäolo-ilta) pystymme toivottavasti jo ottamaan ensimmäisiä uusia toimintamalleja käytäntöön.

”Suurten asioiden” lisäksi keskusteltiin ja päätettiin lukuisista pienemmistä jutuista. Kuten eläinvaa’an hankkimisesta Talolle, tulevan vuoden tapahtumien keräämisestä jo nyt alkuvuodesta listaan, jotta pystymme hyvissä ajoin valitsemaan missä tapahtumissa Lesy alkaneena vuonna haluaa näkyä, sekä uusien henkilöiden kouluttamisesta yhdistyksen päivystyspuhelintoimintaan. Tämän kokoisen toiminnan pyörittämiseen liittyy aina ”tuhat ja yksi” asiaa, joiden kanssa hallitus painiskelee kirjaimellisesti päivittäin. Koska kokouksethan ovat vain jäävuoren huippu. Jotta asioita saadaan kokouksissa päätettäviksi, täytyy ne olla ennalta valmisteltuja. Mikä aina vie enemmän aikaa kuin varsinainen kokouksissa tapahtuva päättäminen. Mutta tähän tehtävään hallituksen jäsenet ovat halunneet ja tähän heidät on valittu. Joten ei muuta kuin minäkin siirryn jälleen seuraavan yksityiskohdan kimppuun 🙂

Joonas

joonas@sammakkolampi.net
040 705 6085

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.