Synttärit ovat ovella!

Olemme hallituksessa päätyneet tilanteeseen, jossa hallituksen kokouksia järjestetään viikoittain. Toimintamme on sen verran laajaa, että käsiteltäviä yksittäisiä asioita on paljon. Myös Lesyn eri toimintamallien ja prosessien viimeistely on aikaa vievää puuhaa. Erityisesti kun ottaa huomioon, että varsinaisten viikoittaisten kokousten välillä materiaaleja valmistellaan ja kommentoidaan jopa päivittäin. Mikä on paljon, kun muistetaan, että me kaikki hallituksen jäsenet teemme tätä vapaaehtoisena harrastuksena, normaalien päivätyön, opiskeluiden, perhe-elämän, jne rinnalla.

Eilen torstaina pidetyssä kokouksessa yksi käsiteltävistä aiheista oli eläintalomme toiminnan yksivuotissyntymäpäivät. Mehän aloitimme eläintalotoiminnan 1.3.2016, ja tuon vuosipäivä tulee vastaan seuraavassa kuunvaihteessa. Koska kuun vaihde osuu keskelle viikkoa, päätti hallitus järjestää syntymäpäivät seuraavana sunnuntaina, eli 5.3.

Totta kai me haluamme järjestää syntymäpäivät! Sehän kuuluu asiaan. Mutta Talolla järjestetyt tapahtumat ovat aina olleet myös tärkeitä meille sekä tiedotus-, että varainkeruumielessä. Tapahtumissa, kuten syntymäpäivät, käy aina runsaasti enemmän ihmisiä kuin viikoittaisissa avoimissa ovissa. Saamme siis levitettyä tietoa Lesystä ja toiminnastamme lukuisille uusille ihmisille. Ja toisaalta tapahtumiin liittyvät ”erityisjutut”, kuten arpajaiset, buffa, jne tuottavat yhdistykselle tuloja. Merkittäviä tuloja.

Kun katsoo syyskokouksen vahvistamaa budjettiamme, niin meidän pitäisi vuoden 2017 aikana kerätä varainhankinnan eri keinoin 14 200 euroa. Jäsenmaksut kattavat tästä noin kolmanneksen, mutta edelleen arpajaisilla, buffeteilla, kirpputorimyynnillä ja muulla erityispäivistäkin tutuilla jutuilla pitäisi kerätä karkeasti kymppitonnin verran rahaa. Jos emme kerää, emme pysty tekemään työtämme Lohjan seudun eläinten auttamiseksi suunnittelemallamme tavalla. Toisin kuin moni tuntuu kuvittelevan, kaupungin meille maksamat eurot eivät riitä kaiken toimintamme ylläpitämiseen. Eivät lähellekään.

Koska hallitus ja osa muistakin aktiiveista on nyt jo kovin työllistettyjä yhdistyksen päivittäisen pyörittämisen kanssa, toivon kovasti, että jäsenistöstämme nousisi esiin apukäsiä mahtavien 1v-synttereiden toteuttamiseksi. Ketään ei heitetä kylmiltään ylläpitämään arpajaisia Talolla, tai pakoteta yksinään leipomaan valtavaa määrää kakkuja tai leivonnaisia buffetissa myytäväksi. Sen sijaan tarjolla olisi mahdollisuus osallistua yhdessä muiden samanhenkisten eläinihmisten kanssa touhuamaan yhdessä, ja siinä sivussa auttamaan Lesyä auttamaan eläimiä. Valmisteluihin liittyy niin paljon muutakin kuin perinteinen leivonta (joka toki sekin jonkun pitää tehdä), että mielekästä tekemistä varmasti löytyy jokaiselle. Ja tapahtuman aikana erilaisia hommia on myös laidasta laitaan. Oletko esimerkiksi koskaan ajatellut, että voisit esiintyä yleisötilaisuudessa Lesyn Rymy-kissamaskottina? Minä olen esiintynyt ja voin kertoa, että maskottipuvun sisältä katsellen maailma on hyvin eri näköinen kuin tavallisissa kamppeissa seisoskellessa 🙂
Mikäli olet valmis vastaamana pyyntööni, ja olet kiinnostunut lähtemään mukaan valmistelemaan ja toteuttamaan Lesyn eläintalon 1v-synttäreitä 5.3., ilmianna itsesi osoitteeseen lesy@lesy.fi. Kiitän lämpimästi jo ennalta, koko hallituksen, ja kaikkien Lesyn auttamien eläinten puolesta.

Joonas

joonas@sammakkolampi.net
040 705 6085

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *