Yhteistyötä

Joukko Lesyn löytöeläintalolla työskenteleviä vapaaehtoisia teki tänään tutumiskäynnin Turun eläinsuojeluyhdistyksen ja Turun kaupungin yhteiseen löytöeläinhoitolaan. Turussa meitä emännöi Heidi Leyser-Kopra, joka on toiminut yhdistyksessä kymmeniä vuosia ja on alunperin saanut oppinsa legendaariselta Anja Eerikäiseltä.

Lesyläisiä Turun löytöeläintalon koiraosastolla. Kuvassa etualalla oikealla kasvot kameraan päin Heidi Leyser-Kopra Tesystä.

Turussa hoidetaan vuosittain noin 600 kissaa, parisataa koiraa, sekä pienlemmikeitä ja luonnon eläimiä. Tesy puolestaan on Suomen vanhin eläinsuojeluyhdistys (perustettu 1871), joten myös kokemusta eläinsuojeluyhdistystoiminnasta turkulaisilla on kohtalaisesti.

Turussa siis toiminnan laajuus on paljon suurempi kuin meillä Lesyssä, ja kokemusta enemmän. Retki Turkuun tarjosikin lesyläisille erinomaisen tilaisuuden sekä tutustua toisen eläintalon toimintaan, että kysellä ja oppia kokeneemmalta eläintalon pyörittämiseen ja eläinsuojelutyöhön liittyviä asioita.  Retki Turkuun olikin mielestäni onnistunut. Me kymmenkunta lesyläistä näimme paljon ja opimme vielä enemmän. Osa Turussa käytössä olevista toimintatavoista voidaan kopioida suoraan Lesylle. Osasta mahdollisesti kehitämme oman versiomme. Ja osa on luonnollisesti sellaisia, joita ei voi, tai ei kannata kopioida meidän oloihimme.

Viime vuonna Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys kävi kylässä meillä Lesyn Talolla. Nyt me kävimme Turussa, ja toivottavasti pystymme jatkamaan vierailuita ja yhteistyötä jatkossakin muiden eläinsuojeluyhdistysten kanssa. Aina toisen kanssa keskustellessa oppii uutta: molempiin suuntiin.

Lämpimät kiitokset Heidille osoittamastasi vieraanvaraisuudesta, ja tervetuloa joukkoinesi vastavierailulle meille Lesyyn!

Joonas

joonas@sammakkolampi.net
040 705 6085

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.