Ajankohtaista -Arkisto

 

Tyhjennyspäivien kirpputori la-su 16.-17.6. klo 11-15

Miukumaukut- viiksiä tähän suuntaan!

Lesyllä kirppistellään ja pidämme Tyhjennyspäivät ensi viikonloppuna eli la-su 16.-17.6. klo 11-15.

Löytöeläintalon toiminta muuttaa Maksjoelta Hiittiin Hiiden koululle, joten tyhjennämme kirpputorimme aarteita hävyttömän edullisesti.
Tule tekemään mielettömiä löytöjä sellaiseen hintaan, että Sulo Vilénkin tulisi kateelliseksi! Samalla tuet eläinsuojelutyötä ja autat alueemme löytöeläimiä 

Tarjolla on yhtä sun toista kodin tekstiileistä koriste-esineisiin ja koruihin. Vaatteitakin on täysin uusista, vielä kaupan hintalapullisista hiukan enemmän käytettyihin, hinnat alkaen 20 snt! Leluja, pelejä, leffoja, musiikkia jne. ja tietysti astioita!

BING! Jos sinulla on lainaksi asti vaaterekkiä tai useampaa, mainiota, ottaisimme tempauksen ajaksi mieluusti sen/ne lainaan. Myös taittopöytiä tarvitaan lainaksi. Kiitos.
Laitattehan postia lesy@lesy.fi

Tulkaahan kaikki ostoksille ja käteisellä maksetaan, kuten aina  Kaikki myytävät eivät mahdu heti lauantaina esille, joten kannattaa tulla molempina päivinä käymään!

ps. Avoimia oviahan ei nyt ole, koska muu porukka on remppahommissa Kuva viime kesän Tyhjennyspäiviltä

 

 

HYVÄNTEKEVÄISYYS MATCH SHOW 3.6.2018

 

Lohjan Eläinsuojeluyhdistys ry ja Tynninharjun Musti & Mirri järjestävät yhteistyössä hyväntekeväisyys Match Show´n eli epävirallisen koiranäyttelyn.

Tähän mukavaan tapahtumaan on helppo tulla vaikka sosiaalistamaan koiraa tai treenaamaan virallisia näyttelyitä varten. Tapahtuman tuotto käytetään lohjalaisten löytöeläinten hyväksi!

Paikkana Lohjan Tynninharjun Musti & Mirrin piha, osoite Korjaamokuja 3, 08200 Lohja. Ilmoittautuminen paikan päällä alkaa klo 11 ja ensimmäiset kehät alkavat klo 12. Hinta: ennakko-ilmoittautuneille 6 €/koira, paikan päällä 8 €/koira, lapsi&koira kehät 4 €/koira.

Rokotustodistukset mukaan!

Ennakkoilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/sQd9aPVFCF7YSc4h1

Paikalla ei ole yleistä vessaa, kävelymatkan päästä sellainen löytyy tarvittaessa. Suolaista ja makeaa purtavaa saa ostaa kanttiinista.

Tervetuloa viettämään hauskaa päivää ja samalla tukemaan eläinsuojelua!

Luokat ja tuomarit
Pennut (alle 12 kk), Ulla Kotro-Kervinen, Kennel Arvocas
Pienet koirat (säkäkorkeus alle 40 cm), Taija Turkia, Kennel Hopeless
Isot koirat (säkäkorkeus yli 40 cm), Maritta Haussalo, Kennel Druzkaya
Lapsi & koira, Noora Martelin, Kennel Kadotetun
X-rotuiset ja veteraanit, Noora Martelin, Kennel Kadotetun
Haaste (leikkimielisempi, rauhallista sosiaalistamista) Noora Martelin, Kennel Kadotetun

Tarkennamme tapahtuman tietoja sitä mukaan, kun pystymme.

Palkintoja sponsoroi mm. (päivitetään jatkuvasti):
Musti & Mirri
K-Rauta
Jysk
Kennel Druzkaya

 

Ihan Pihalla 5.5.2018

Lesy on Ihan Pihalla Nuorisotyöpaja Tuuman järjestämässä kirpputori/huutokauppatapahtumassa lauantaina 5.5.18 klo 10-14 Kierrätyskeskuksen pihapiirissä, Sairaalatie 8.

Meillä on mukana mm. kirppistavaraa; keveän puoleista kevät/kesävaatetusta, kenkiä, pelejä, leffoja, musiikkia, koruja, pehmoja jne… Perussettiä siis. Sekä tietysti eläimille tuliaisia 😀 Juuri niitä kauan kaivattuja kissanleluja on nyt tullut- kissanmintulla täytettyjä ihanuuksia! Tietysti koiruuksille löytyy myös omansa 🙂

Tulethan morjenstamaan, samalla voi nyt myös liittyä jäseneksi ja sillä tavalla olla mukana auttamassa lohjalaisia eläimiä!

Ohessa lisätietoa Ihan Pihalla-tapahtumasta:

Nuorisotyöpaja Tuuman pihapiirissä tapahtumaa ja toimintaa kaikille.

Tapahtuma-alueella on livemusiikkia pitkin päivää. 
Lohjan kaupungin Nuorisotyöpaja Tuuma esittelee toimintaansa. Kerromme nuorten mahdollisuuksista päästä työkokeiluun.

Lapsille on tarjolla pihapuuhaa, paloauto ja nukketeatteriesityksiä. Lasten omalla kirpputorilla voi tehdä edullisia lelu, peli ja kirjalöytöjä.

Huutokauppaa nuorten työkokeilupaikkojen puolesta
Kierrätyskeskuksen nuoret ovat jälleen keränneet aarteita ja kummallisuuksia, joita tullaan huutokauppaamaan kesämyymälässä. Huutokaupan näyttötunti alkaa klo 11.30 ja itse huutokauppa klo 12.00.

Kierrätyskeskuksen puolella on paljon tarjouksia sekä ilmaistavaraa.
Kesämyymälämme avajaisia vietetään myös tuolloin. Myymälästä löytyy huonekaluja ja rakennusmateriaalia.

Lohjan seudun työttömien pihakahviosta voit ostaa masun täydeltä herkkuja. Herkuttelun lomassa voit tutustua paremmin yhdistyksen toimintaan.

Ilmainen kirpputorialue myyjille.
Tapahtumassa on varattu iso ulkoalue kirppismyyjille, yhdistyksille ja seuroille.
Tule myymään omia vanhoja tavaroita ja vaatteita. Yhdistyksesi voi esitellä toimintaa ja myydä varainhankintaansa erilaisia tuotteita.

Tervetuloa Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen viralliseen kevätkokoukseen keskiviikkona 25.4.2018.

Kokous järjestetään Lesyn löytöeläintalolla klo 18 alkaen. Tarjolla on kahvia ja pientä suuhunpantavaa.

Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1) kokouksen avaus

2) valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi
ääntenlaskijaa

3) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4) hyväksytään kokouksen työjärjestys

5) esitetään hallituksen laatima toimintakertomus, tilinpäätös sekä toiminnantarkastajien lausunto.

6) päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä edellisen toimintavuoden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Kokouksen jälkeen voidaan keskustella myös muista yhdistystä koskevista asioista.

Terveys-ja hyvinvointimessut 14.4.

Lesy on mukana Laurentiustalolla järjestettävissä Terveys-ja hyvinvointimessuilla la 14.4. klo 10.

Paikalla on eri yhdistyksiä ja yrittäjiä myymässä tuotteitaan. Yleisöllä on mahdollisuus myös käydä kuuntelemassa erilaisia luentoja aiheeseen liittyen. Lesyn puolesta luennoidaan lemmikkien vaikutuksesta hyvinvointiin ja otamme myös oman pienen myyntipöydän mukaan- tuliaisia kotiin lemmikeille ja omaksi iloksi!

Paikalla tehdään myös mm. kolesterolimittauksia ja perheen pienimmille jänskää tarjoaa esimerkiksi tutustuminen poliisiautoon.

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, joten kannattaa tulla kurkkaamaan tarjonta!

Varauduttehan käteisellä,koska kaikilla ei ole korttimaksulaitetta 😉

Kirpputoritoiminnasta

Myyntipaikkamme vuokra-aika on umpeutunut keskustan itsepalvelukirpputorilla. Kiitämme itsepalvelukirpputori Moduulia yhteistyöstä!

Lesyn kirppistelyt jatkuvat tältä erää Virkkalan kirppiksellä ja löytöjä voi tehdä myös joka sunnuntai avointen ovien aikana löytöeläintalolla klo 12-15 ja 24/7 Facebookin LESY-kirpputori-ryhmässä.

Muistattehan,että talolla maksuvälineenä käy vain käteinen 🙂

Kurnauskis!

Nyt,kun varpaat ovat melkein sulanneet niin Lesy jatkaa matkaansa seuraavaan tapahtumaan reteästi MM-pronssimitali rinnassa 

Meihin voit törmätä tulevana viikonloppuna Siuntiossa Folksam Arenalla kansainvälisissä rotukissanäyttelyissä. Näyttely on auki yleisölle lauantaina 3.3. klo 10-16 ja sunnuntaina 4.3. klo 10-15.

Lauantaina siellä on myös normaalin näyttelyyn kuuluvan kotikissaluokan lisäksi leikkimielisiä lisäluokkia kotikissoille! 

Lesy on paikalla pienen myyntipöydän kanssa ja ottaa vastaan kissojen märkäruokaa (pentujen ja aikuisten) sekä matolääkkeitä ja kissanhiekkaa. Myös koirien märkäruoka on tervetullutta. Luonnollisesti rahankeräyslipas on myös mukana ja imee itseensä onnellisena täytettä 

Tulkaahan turinoimaan!

Kirkkonummen Sanomissa 1.3.2018 julkaistu artikkeli kissanäyttelystä:

siuntion kissanäyttely 03_040318 Kirkkonummen Sanomat sivu 4 0101318 rajattu artikkeli

 

Somessa on voimaa ja paljon! Olemme saaneet paljon erilaisia peittoja lahjoituksena teiltä ja varastomme alkaa täyttyä mukavasti. Otamme siis vastaan enää ne mitä viestillä on sovittu. Eläimet kiittävät suunnattomasti teitä kaikkia! 

Nyt tarvitsemme kovasti teidän apuanne!
Varastostamme ovat loppuneet fleecepeitot, jotka näin talvella ovat erittäin hyviä lämmön antajia löytöeläimille. Mikäli sinun kaapeistasi löytyisi ylimääräisiä, niin otamme ne avosylin vastaan. Myös tavalliset peitot sekä päiväpeitot ovat tervetulleita! Pyyhkeitä, lakanoita yms. sellaisia ohuempia tekstiilejä meillä on vielä riittävästi.
Huomioittehan ystävällisesti, ettei meillä ole mahdollisuutta tällä hetkellä pestä tekstiilejä, joten tuottehan lahjoitukset puhtaina/pestyinä kiitos! 😊

Voitte toimittaa lahjoitukset löytöeläintalolle minä päivänä tahansa. Terassilla on lahjoituslaatikko, johon lahjoitukset voi jättää. Laatikko tyjennetään muutaman kerran päivän aikana. Sunnuntaisin avoimissa ovissa klo 12-15 otamme lahjoitukset vastaan sisälle asti 🙂

Eläimet kiittävät avustanne!

 

Eläimet tarvitsevat apuasi, tule perehdytystilaisuuteen 22.1.2018!

Lohjan eläinsuojeluyhdistyksellä on tällä hetkellä kovin kiireistä aikaa ja siksi tarvitsemmekin apuasi erityisesti nyt! Eläinten hoitorinki toimii vapaaehtoisvoimin. Hoitovuoroon kuuluu kissojen (koirien ja kanien) tilojen siivous, ruokinta, hoito, rapsutukset ja seuranta. Jos olet täysi-ikäinen ja voit sitoutua käymään säännöllisesti oman aikataulusi mukaan useammin tai harvemmin, otathan yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää, Lesy järjestää seuraavan perehdytystilaisuuden maanantaina 22.1. klo 18 (max. 5 hlöä kerrallaan). Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan 20.1. mennessä osoitteeseen hoitajat@lesy.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Puheenjohtajan sähköpostit Niinalle

Hei tietoomme on tullut, että osa teistä ihmettelee hallituksen tilannetta tai lähinnä sitä kuka tällä hetkellä toimii puheenjohtajana ja miksi asioista ei ole tiedotettu. Tilanne lienee, se, että koska hallituskokoonpanossa ei ole tapahtunut mitään muutosta, emme ole ymmärtäneet että tiedotteelle olisi ollut tarvetta. Elina toimii edelleen Lesyn puheenjohtajana ja Sonja varapuheenjohtajana vuoden 2017 loppuun.

Tällä hetkellä vastuita ja tehtäviä ollaan siirtämässä uuden hallituksen harteille. Oikeastaan ainoa pieni ajankohtainen muutos on se, että Elinan toiveesta pj:n sähköposti (puheenjohtaja@lesy.fi ) käännetään jo ennen kauden vaihtumista Niinalle. Loppuvuonna hallitus ei enää kokousta eikä näitä mahdollisia yhteydenottoja enää kokouksissa käsitellä. Sähköpostiin voi tästä huolimatta toki laittaa viestiä, risuja ja ruusuja ja kiireellisissä asioissa voi tuttuun tapaan ottaa yhteyttä päivystysnumeroon. Muistuttaisimme, että kyseinen sähköpostiosoite on puheenjohtajan hallinnassa, mutta sitä voi tarvittaessa lukea joku muukin hallituksen jäsen.

Tavoitteena tälle lyhyelle väliaikaiselle hallituskaudelle on ollut tilanteen rauhoittaminen ja hallintopuolen toimivien rakenteiden rakentaminen. Paljon on tehty ja paljon jäi vielä kesken. Aloitimme hallitusvastuun heti kevätkokouksen jälkeen ja kokoonnuimme 12 kokouksen verran ja tämän lisäksi keskustelua on ollut lähes päivittäin.

Toivottelemme hallituksen puolesta joulurauhaa kaikille ja kiitämme lämpimin sydämin kaikkien aherruksesta Lesyn ja eläinten hyväksi. Kiitos kaikille aktiivisille lesyläisille.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Joulukuun avointen ovien aukioloajat.

Olemme auki sunnuntaina 17.12. klo 12-15 ja seuraavan kerran poikkeuksellisesti LAUANTAINA 30.12. klo 12-15.

Avoimia ovia EI OLE jouluaattona sunnuntaina 24.12. eikä uudenvuoden aattona sunnuntaina 31.12.

Uudenvuoden jälkeen palaamme normaaliin aukiolorytmiin jälleen sunnuntaina 7.1.2018.

Tervetuloa 🙂

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry
Tiedote
18.11.2017

Syyskokouksen satoa ja uusia tuulia vuodelle 2018

Lesyn syyskokouksessa torstaina 9.11 valittiin Lesyn uudeksi puheenjohtajaksi Lesy-konkari Niina Gustafsson. Vanhasta hallituksesta jatkavat Mia Taimio ja Ninnu Perälä. Uudelleen valituksi tulivat Johanna Salminiemi sekä Arja Ahlstedt. Hallituksen uusina jäseninä aloittavat Salla Vaajakorpi sekä Sari Kantojärvi.

Vuoden 2018 hallituksen varajäseniä ovat Sonja Tossavainen, Marika Hult ja Elina Kukkasjärvi. Seuraavan tilikauden toiminnantarkastajaksi valittiin Mari Pitkänen ja varatoiminnantarkastajaksi Sanna Vainio.

Toimikaudella 2018 yhdistys pyrkii jatkamaan rutiinien ja prosessien kehittämistä niin, että päivittäinen työ löytöeläintalolla toimii mahdolisimman sujuvasti. Hyviä suhteita paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa pyritään pitämään yllä ja lisäämään.

Toinen päätavoite on uusien toimitilojen löytäminen, niihin liittyvien muutostöiden tekeminen ja muutto. Tämän lisäksi on tarkoitus tehostaa toimintaa niin aktiivijäsenten lisäämisen ja kannustamisen, kuin varainkeruun ja tiedottamisen sarallakin.

Kokouksessa päätettiin myös muuttaa yhdistyksen sääntöjä jonkin verran yhdistyksen toimintaa paremmin tukeviksi ja selkeämmiksi. Sääntömuutosten sisältö käytiin läpi yhdessä ja hallitukselle annettiin vapaus viilata sanamuotoja ennen sääntömuutosten lähetystä PRH:lle / hioa niitä PRH:n ehdotusten mukaan ilman ylimääräistä kokousta.

Varsinaisen jäsenmaksun suuruuteen ei tullut muutosta. Yhdistyksen jäseniä ovat varsinainen jäsen, perhejäsen, kannatusjäsen ja kunniajäsen. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka asuu samassa taloudessa varsinaisen jäsenen kanssa. Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Mikäli haluat nämä dokumentit itsellesi, voit pyytää niitä sähköpostitse puheenjohtaja@lesy.fi.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään to 9.11.2017 klo 18 alkaen

 Villa Öhman / Maksjoentie 11, Lohja.  Kahvitarjoilu.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1) kokouksen avaus;

2) valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa;

ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa;

3) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus;

4) hyväksytään kokouksen työjärjestys;

5) vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo-ja menoarvio sekä jäsenmaksujen

suuruus seuraavalle kalenterivuodelle;

6) valitaan hallituksenpuheenjohtaja, hallituksen varsinaiset jäsenet erovuorossa olevien tilalle    ja varajäsenet;

7) valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja seuraavalle tilikaudelle;

8) valitaan liitto- ym. kokousedustajat;

9) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat: yhdistyksen sääntöjen muuttaminen

Kokousmateriaalin voi tulla tutustumaan klo 17.30 alkaen kokousiltana.

 

 

Tyhjennyspäivien kirpputori la-su 9.-10.9. klo 12-15

Mahtisuuri pihakirppis tulee taas! Tyhjennämme kirppistavaravarastomme talon pihalle (jos sääukko on meille suotuisa- sadesäällä piileskelemme sisätiloissa) ja myymme kaiken pois huippuhalvalla.

Meillä on kaikkea kaikille ja jokaiselle jotakin 😀

Tule katsomaan ja penkomaan, tekemään löytöjä osoitteeseen Maksjoentie 11, 08200 Lohja. Tavaraa on urheiluvälineistä arvolasiin!

Meiltä löydät lauta- ja konsolipelejä, pehmoleluja, koruja, astioita, astiastoja, tauluja, kukkaroita, huiveja, vuodevaatteita, kodin tekstiilejä. Unohtamatta tietenkään lemmikkiystäviämme- myös niille löytyy vaikka mitä hihnoista ruokakuppeihin,valjaisiin, juoksupöksyihin ja erilaisiin leluihin vain muutamia esimerkkejä mainitakseni. Tulethan katsomaan!

Parit hintaesimerkit: Kirjat, dvd:t/cd:t 50snt. Laukut, reput, kengät 1e. Vaatteet alkaen 20snt!!

Samalla pääset tutustumaan talon toimintaan sekä tietysti kotia etsiviin eläimiin 🙂

Muistathan,että löytöeläintalolla käy vain käteinen.

Koska löytöeläintalo toimii vain lahjoitusten turvin, on varainkeruu tärkeä toimintamuoto eläinten hoitamisen ohella. Kaikista tapahtumistamme saatu tuotto ohjataan lyhentämättömänä eläinten hyvinvointiin.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen voit laittaa sähköpostia Lesylle otsikolla Tyhjennyspäivän kirppis .

Tervetuloa!!

 

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Seuraavat tapahtumat la. 19.8.

Tulevana lauantaina 19.8. olemme kahdessa eri tapahtumassa: Koirakeskuksen järjestämässä match showssa pitämässä buffettia sekä Siivouspäivän kirpputorilla Keskusaukiolla.

Lohjan Koirakeskus Oy:n löydät Muijalasta osoitteesta Sampokuja 3,08680 Lohja. Koiranäyttelyn ohella paikalla pidetään myös kepparikilpailut! Ilmoittautumiset mätsäriin alkaen klo 9.30. Lisätietoja match show-tapahtumasta voi kysellä sähköpostitse info@lohjankoirakeskus.fi.

Lesyn pitämästä buffetista saa kahvia,teetä,pillimehua sekä vatsalle on varattu myös täytettyjä patonkeja ja ruisvaihtoehto, makeaankin tottakai löytyy: donitsista kääretorttuun. Myös irtokarkkipusseja on,että kepparit saavat tarpeeksi energiaa mahtihyppelyihin 😉

Siivouspäivän kirpputori 19.8. klo 9-14 pidetään jo viidettä kertaa Lohjan keskusaukiolla Laurinkatu 57. Lesy on paikalla, ellei aamu valkene kaatosateella ja jatku ennusteen mukaan samalla tavalla koko päivän. Myynnissä on erilaisia eläintarvikkeita; hihnoja, pantoja, valjaita, ruokakuppeja, asusteita jne. Meidät löytää vuorimiespatsaan läheltä. Siivouspäivästä lisätietoja voi kysellä mia.taimio@dnainternet.net

Hinnat ovat meillä aina edulliset ja tapahtumiemme tuotto käytetään lyhentämättömänä löytöeläintalon eläinten hyväksi.

Tervetuloa!

Ps. vinkataan jo nyt,että pidämme 9-10.9. jälleen jättiläissuuret Tyhjennyspäivät löytöeläintalolla. Kannattaa laittaa kalenteriin ylös päivät ja varata kolikoita mukaan 🙂 Tyhjennämme varastot pihalle ja hinnat lähtevät jälleen 20sentistä. Hitsin paljon jeekalan hyvää tavaraa tarjolla!!

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Lahjoituksista

Tällä hetkellä varastomme ovat täynnä lahjoituksina tulleita tekstiilejä. Varastojen ollessa nyt täynnä, emme voi valitettavasti juuri nyt ottaa vastaan tämän enempää tekstiililahjoituksia. Käytämme nyt varastojamme ja ilmoitamme taas, kun ne ovat huvenneet sen verran, että meillä on jälleen tilaa vastaanottaa vuodevaate-yms. lahjoituksia. Kiitämme kauniisti jokaista lahjoittajaa, lahjoitukset tulevat tarpeeseen!

Lesyn pitämälle kirpputorille otamme vastaan yhä kodin irtainta, mutta emme kirjoja, emmekä näin kesäisin talvivaatteita/-kenkiä. Sunnuntaisin löytöeläintalolla pidämme pienimuotoista kirpputoria avointen ovien aikana klo 12-15. Löytöeläintalolla kelpaa vain käteinen 🙂

Nykytilanteen vallitessa tarvitsemme: Erityisesti penturuokia sekä märkäruokaa, matolääkkeitä, hiekkaa, kuivaruokia. Kiitos.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Suuri kiitos ja kumarrus Lohjan Kumi ja Matto!

Lahjoituksen turvin voimme taltuttaa ”ei-niin-käytännöllisen” kokolattiamaton takaeteisestä. Tämä tila ei ole se kaikkein suurin, mutta kyseisen tilan kautta kuljetaan jatkuvasti. Muovimatto tulee siten suureen tarpeeseen ja helpottaa myös puhtaanapitoa 

Kiitos avustanne 

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Avoimet ovet vielä tänään 12-15 ja sitten huilitaan juhannus.

Tervetuloa tänään 18.6. avoimiin oviin klo 12.00-15.00 tutustumaan kotia etsiviin eläimiin sekä talon toimintaan 🙂 Löytöeläintalolla on myös tuotemyyntiä lemmikeille ja ihmisillekin löytyy kaikenlaista kivaa kirjanmerkkimagneeteista asusteisiin. Pidämme myös kirpputoria, joten tervetuloa myös penkomaan erityisen halpoja löytöjä!

Meillä ei ole kortinlukulaitetta, joten meillä kelpaa vain käteinen 🙂

JUHANNUKSENA SUNNUNTAINA 25.6. OLEMME KIINNI, emme pidä tuolloin avoimia ovia lainkaan. Juhannuksen jälkeen olemme seuraavan kerran auki jälleen 2.7.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Lauantain kirppistelyä ja sunnuntaina jatketaan!!

Tänään lauantaina 10.6. kirppisteltiin hyvässä säässä- huomisesta väittävät, että sadetta muka. Jos se sitä meinaan viskoa, niin sitten siirrymme sisätiloihin eli kirppis ei mihinkään katoa  
Tavaraa meni, mutta vielä sitä on jäljellä, joten tervetuloa. Lisäämme uutta myytyjen tilalle, joten, vaikka kävitkin tänään, niin kannattaa huomenna sunnuntainakin tulla ja taas on uutta tuotetta tarjolla!

Muistattehan, että meillä kelpaa vain käteinen  Hinnat ovat huippuhalpoja alkaen 20snt!

Huomenna sunnuntaina 11.6. olemme auki tuttuun tapaan klo 12-15. Yleisöllä on pääsy myös tutustumaan kotia etsiviin eläimiin 🙂

Nähdään huomenna, Maksjoentie 11/Villa Öhman.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

MEGALOMAANINEN TYHJENNYSPÄIVÄNKIRPPUTORI 10.6-11.6 klo 12-15

Avaamme ovemme ja levittäydymme pihalle asti supermegakirpputorin merkeissä ensi viikonloppuna löytöeläintalolla Maksjoentie 11:ssä. Kannattaa tulla kauempaakin, sillä tavaraa on aivan jokaiseen lähtöön! Tekstiileistä tekniikkaan ja siltä väliltä. Taatusti hyviä löytöjä vauvasta vaariin ja nyt olisi Sulo Vilénkin tyytyväinen, sillä myymme ennennäkemättömän HALVALLA 😀 Tarkoitus on saada varastot tyhjiksi!

Tervetuloa kirpparille lauantaina ja sunnuntaina 10.6 ja 11.6 klo 12-15 molempina päivinä.  VARAATHAN KÄTEISTÄ MUKAAN. MEILLÄ EI KÄY KORTTIMAKSU!! Kaikki tuotto menee lyhentämättömänä löytöeläintalon eläinasukkaiden hyvinvointiin eli varoilla katetaan eläinlääkärin kuluja sekä hankitaan lääkkeitä, ruokaa, hiekkaa ja muita tarpeellisia tarvikkeita.
Jos sinulla on jotain kysyttävää koskien Tyhjennyspäivän kirpputoria voit soittaa nroon 050-5721 562 / Mia

 

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy
Kevätkokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja ja täydennettiin hallitusta

16.5 pidetyssä kevätkokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Elina Kukkasjärvi. Ääniä annettiin yhteensä 21 kappaletta.

Hallituksen jäseniksi valittiin Johanna Salminiemi, Niina Gustafsson, Sonja Tossavainen ja Arja Ahlstedt. Varajäseniksi valittiin Ulla Ekblad, Mia Kääriäinen ja Marjo-Liisa Kaipainen.

Ninnu Perälä ja Mia Taimio jatkavat hallituksessa.

Lesy kiittää äänestäjiä!

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

HUOMIO – varastomme pursuaa lahjoitustavaraa

Meillä on väliaikainen positiivinen ongelma – olemme saaneet valtavasti tavaralahjoituksia ja olemme kiitollisia ihan kaikista! Nyt on kuitenkin tilanne sellainen, että kevätsiivouksia tekevät lohjalaiset ovat lahjoittaneet niin runsain mitoin tavaraa, että varastotilamme on tupaten täysi.

Näin ollen pystymme nyt toistaiseksi vastaanottamaan ainoastaan eläintarvikkeitaruokia, hiekkaa ja fleece-peittoja (kolme ensinnä mainittua ovat jatkuvassa käytössä, fleece-peitot taas hyviä pehmikkeitä pesään sekä myös rauhoituksesta heräileville eläimille lämmikkeeksi). 

Kiitollisena toivotamme hyviä kevätsiivouksia kaikille ja tyhjennämme olemassa olevaa varastoa käyttöön ! Sitten saapi taas tuoda muutakin liikenevää.

T. Lesyn talon väki

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Kiitos Nummelan Luksia rakentamistanne kanien asuintiloista. Nämä tulivat meille todella tarpeeseen. Opettaja Kai Wahlman ja oppilaat Olli Tuovinen, Samuel Schavon ja Anniina Kotilehto.

Kiitos Lesyn Talolla rakennus- ja remonttitehtävien parissa toimiva tehokaksikko Tuija Peltomaa ja Sami Räsänen. Nyt on jo pienet kissa-asukit vallanneet toimivat eriöt.

Kiitos Lohjan Faunatar yhteistyöstä, yhteisenä päämääränä löytää kaneille hyvät kodit ja ne oikeat ihmiset.

Kiitos myös kaikille teille nimettömille, jotka olette tuoneet meille tekstiilejä, hiekkaa ja ruokaa vaikka kuinka paljon. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista <3

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Näille oravanpoikasille on meneillään pipokeräys – pipo korvaa lämpöisen pesän. Jos ylimääräisiä pipoja kotoasi löytyy, niin voit tuoda Lesyn talolla olevaan lahjoituslaatikkoon.

Oravanpoikaset pitävät lämpimästä. Poikasille laitettiin häkkiin kuumavesipulloja. Ravintona niillä on jyrsijälle sopivaa ruokaa, käpyjä, tammenterhoja ja herkkuna tuoretta päärynää.

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Oravanpoikaset juovat kissanpentujen korvikemaitoa pienellä ruiskulla. – Oravalla aukeaa silmät noin neliviikkoisena. Tällä hetkellä kotonani olevat oravat ovat noin 4-6 viikkoisia, kertoo Suomen eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Mari Waltzer.

http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/509534-lohjalla-pelastetut-oravanpojat-kasvavat-korvikemaidolla#.WPWol3Xqn6s.facebook

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Kiitos kaikille, jotka olitte eilen mukana Lesyn tapahtumassa ’vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi’. Tästä meidän on hyvä jatkaa. Jos et tuohon tapahtumaan mukaan päässyt, niin vielä ehtii.

Haluatko mukaan vapaaehtoiseksi Lesyn eläintalolle? Eläintalolla hoitovuorossa olevan tehtäviin kuuluvat muun muassa kissojen, koirien ja kanien hyvinvoinnista huolehtiminen, ruokinta sekä tilojen siistinä pitäminen.
Seuraava perehdytys alkaa 18.4. klo.19.00, Lesyn talolla Maksjoentie 11, Lohja.
Perehdytykset koostuvat vähintään viidestä tapaamisesta mm. sisältäen yleistä tietoa Lesystä/Talolta, harjoittelukerrat, lääkintää sekä eläinten käsittelyä.

Ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen lesy@lesy.fi niin osaamme varautua tuloosi. Korut ja sormukset voit jättää kotiin ja vaatteiksi päälle on hyvä valita likaantumista sietävät sisävaatteet.
Tapaamme siis heti pääsiäisen jälkeen.
Tervetuloa mukaan!

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Pipoja oraville

Tällä hetkellä luonnonvaraisten eläinten hoitajalla (Mari Waltzer), on hoidossaan emosta eksyneitä oravanpoikasia. Orava tarvitsee runsaasti lämpöä ensimmäisten elinviikkojen aikana ja ne tykkäävät nukkua pipoissa. Joten tällä hetkellä otamme mielellämme lahjoituksena vastaan myös vanhoja käytettyjä pipoja. Eli jos niitä kaapin uumenista löytyy, niin oravat olisivat kiitollisia. Pipot voi toimittaa Löytöeläintalon lahjoituslaatikkoon tai sunnuntaisin avoimien ovien aikaan talolle. Kiitos <3

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

 

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Kiitos paljon Soile Ylander, Juhani Eliasson, Tapio Kallio, Arne ja Birgitta Lindström, Paula, Micke, Jenna ja Jesse Mattila! Naapuruston yhteinen lahjoituskeräys: tekstiilejä, kirpparitavaraa, lääkkeitä, hiekkaa.
Kiitos Enäjärven sahalle puutavaralahjoituksesta!

Kiitos Faunatar Itis Kissanhiekkalapioista!

Kiitos Lohjan sairaalan keskusvarastolle sidetarpeista, ruiskuista ym tarvikkkeista!

Kiitos Tmi Sugerini (https://holvi.com/shop/sugerini/) alennuksesta sirunlukijan hankinnassa!

Kiitos Tokmanni Lohjan keskusta valtavasta kasasta pääsisäismunia!

Kiitos myös kaikille teille nimettömille, jotka olette tuoneet meille tekstiilejä, hiekkaa ja ruokaa vaikka kuinka paljon. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista

 

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Oletko laittanut Lesylle sähköpostia, mutta et ole koskaan saanut vastausta?
Ainakin adoptiot@lesy.fi osoitteesta laitetut viestit menee toisinaan saajan roskapostiin.
Katsoppa sieltä, jos odotat vastausta. Ainakin gmailin tehokas roskapostisuodin on voinut luokitella viestimme roskiin. Tässä linkki ohjeeseen, jolla asian voi ehkä estää.
https://gapps.fi/viikon-vinkki-esta-tarkean-sahkopostin-lipsuminen-roskapostiin/

 

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Ensimmäiset Rusakon poikaset saapuneet hoitooni!

Rusakko- ja jänisemo ei tee pesää lainkaan ja synnyttää 2–5 poikastaan eri paikkoihin pienen välimatkan päähän toisistaan. Poikaset kyyhöttävät päiväsaikaan paikoillaan luottaen hyvään suojaväritykseensä ja hajuttomuuteensa. Poikaseen EI SAA KOSKEA paljain käsin, koska se menettää hajuttomuuden suojan ja sen jälkeen se on petojen armoilla ja emo voi ehkä hylätä sen. Jos se on ihan pakko siirtää (esim. varikset vaarassa nokkia, poikanen on vaarallisessa paikassa), niin paras tapa on nostaa poikanen heinätukkojen varassa parempaan paikkaan, enintään 10-15 metrin päähän alku-peräisestä. Muuten emo ei enää löydä sitä ja hylkää sen. Jos poikaseen on koskettu paljain käsin tai se on vaarassa joutua hylätyksi, niin neuvoa kannattaa kysyä asiantuntijoilta. Poikasen voi ottaa heti turvaan, jos linnut ovat sitä nokkineet, vierestä löytyy kuolleita poikasia tai kuollut emo tai poikanen makaa kyljellään huonokuntoisena.

Kun olet ottanut poikasen turvaan, kysy heti neuvoa. MUISTATHAN AINA VARMISTUA ONKO LUONNOSTA LÖYTÄMÄSI POIKANEN AVUN TARPEESSA ennen kuin ryhdyt pelastamaan sitä. Luonnonvaraista eläintä ei myöskään saa ottaa lemmikiksi!

Neuvoa voit kysyä kyseisissä tapauksissa asiantuntijoilta. Yt: SEY:n vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja puh: 044-9726637 – Mari Waltzer

Henkilön Mari Waltzer kuva.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Hepskukkuu!

Muistattehan, että yleisöllä on mahdollisuus tulla tutustumaan Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen ylläpitämään löytöeläintaloon ja sen kotia etsiviin asukkeihin aina sunnuntaisin klo 12-15. Osoite on Maksjoentie 11, peremmällä sisäpihalla oleva valkoinen ok-talo.

Meillä on eläinten paijauksen lisäksi myös myyntiä. Tarjolla on mm. eläinten leluja, asusteita, valjaita, hihnoja, vaikka mitä! Ihmisille löytyy kaikenlaista korteista ja kissapikkareista aina magneettisiin kirjanmerkkeihin.

”Uutuutena” voimme mainostaa kirpputoria, jonka tuotteisiin pääsee tutustumaan avointen ovien aikaan. Siellä ei hinnat päätä huimaa, vaan pidämme yllä ihan oikeaa kirpputorihenkeä ja tavara vaihtaa omistajaa lompakkoystävälliseen hintaan 😀

Tervetuloa, nähdään sunnuntaisin!

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Kiitos kaikille osallistuneille tästä päivästä! Lesyn talon synttärit sujuivat kivasti.

Henkilön Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy ry. kuva.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys Lesy

Talon syntymäpäivä lähestyy, tervetuloa juhlimaan

 

 

Vuosi on vierähtänyt varsin nopeasti. Kiitos kaikille Lesyn tukijoille, lahjoittajille ja muulla tavalla avuksi olleille!

Juhlistamme löytöeläintalomme 1-vuotissyntymäpäiviä ensi viikon lauantaina 4.3. klo 12-15. Juhlimme samalla myös valtakunnallista löytöeläinpäivää, joten kutsumme kaikki mukaan juhlimaan.

Talolla on mm. arpajaiset, buffetti, grillimakkaraa, eläintarvikekirppis sekä ihan peruskirpparikin. Lapsille ja lastenmielisille kasvomaalausta ja paikalla vierailee myös vähän kummallisempiakin lemmikkejä.


Ponit tulevat hakemaan rapsutuksia,mikäli sää sen sallii!
Luonnollisesti myös talon eläinasukit ovat nähtävillä.Tervetuloa!!(Löytöeläintalo on osoitteessa Maksjoentie 11, käynti Lohjan Kumi ja Maton portista sisemmälle sisäpihalle.)

8.1.2017 – Kysymykset yksittäisistä eläimistä tai eläinsuojelutapauksista

Saamme silloin tällöin kyselyitä, jotka liittyvät tiettyihin yksittäisiin eläimiin tai eläinsuojelutapauksiin. Joku on ehkäpä nähnyt tai kuullut jostakin eläinten olosuhteisiin liittyvästä tilanteesta ja tietää tai arvelee Lesyn liittyvän tapaukseen tavalla tai toisella. Nykyään uutiset ja huhut leviävät nopeasti myös sosiaalisen median kautta.

On ymmärrettävää, että eläinrakkaat lohjalaiset ovat huolissaan kohtaamistaan eläinkohtaloista ja haluaisivat niistä lisätietoja. Valitettavasti emme pysty kommentoimaan yksittäisiä tapauksia, sillä meitä sitoo kattava vaitiolositoumus. Mikäli kysyjä on eläinsuojelutapauksessa asianosainen, pyydämme häntä osoittamaan kysymyksensä valvontaeläinlääkärille, tai muulle asiaa hoitavalle viranomaiselle. Jos puolestaan ulkopuolisena on huolissaan eläimen hyvinvoinnista, ilmoitus tilanteesta on syytä tehdä  eläinsuojeluviranomaiselle, kuten valvontaeläinlääkärille tai poliisille. Viranomaisilla on meitä vapaaehtoisia paremmat edellytykset puuttua epäasialliseen eläinten kohteluun, ja siksi toivomme hätätapauksissa yhteydenottoa suoraan heihin.

Kaikkien yhdistyksemme toimijoiden puolesta,

Joonas Gustafsson
Lesyn puheenjohtaja

1.1.2017 – Siuntion löytökoirat jatkossa Lesylle

Lohjan lemmikkieläinten lisäksi Lesy hoitaa  jatkossa myös Siuntion alueelta talteenotetut kodittomat koirat.  Ilmoittelemme löydetyistä eläimistä tuttuun tapaan sivuillamme ja facebookissa. Jos lemmikkisi on kateissa, tavoitat meidät nopeiten Lesyn päivystysnumerostamme: 0456041818

Siuntion löytökissat toimitetaan Hesylle, P. 09 54200 100.

 

Hyväntekeväisyysmätsäri sujui mukavissa merkeissä

Mukana mätsäreissä häntäänsä huiskutti lähes 70 erilaista ihmisen parasta ystävää. Buffettitarjoiluja verotettiin hienosti,eikä kotiin tarvinut viedä juuri muuta, kuin tyhjät tarjottimet- juuri näin sen pitääkin mennä. Saimme kehuja niin paikan päällä, kuin jälkikäteenkin ja ne lämmittivät mieltä erityisen paljon- varsinkin,kun kyseessä olivat ihan ensimmäiset koskaan järjestämämme match showt!  Eläintarvikirppikselläkin kävi mukavasti kuhinaa ostajista turisijoihin-heitä oli hauska kuunnella, saimme monia uusia kaksi- ja nelijalkaisia tuttavuuksia tuona aikana 🙂

KIITÄMME UPEISTA PALKINNOISTA SPONSOREITA JA KAIKKIA TUKIJOITAMME:
-KIPAN HIUSHUONE
-TUHATJALKA
-EVIDENSIA
-HESBURGER
-FAUNATAR
-IRINA HARA/ HAR ART
-TARMONPESÄ
-ASTA MASALLY
-LOHJAN KOIRAKESKUS
-PARTURI-KAMPAAMO T:mi KATI WASENIUS
-ACTION DOGS
-APLICO
-HEVOSPALVELUT SANNA TOIVANEN
-PINK LEMON
-KOIRANKUJE/ KIKKA PITKÄNEN
-ANSSI KELA
-PÄIVÄKUMPU
-ROKKILAN HIERONTA

Suuri kiitos kuuluu myös neuvonantajille ja talkoolaisille. Ehkä ensi vuonna uudestaan.

Tässä vielä kuva koko mätsärin 4:stä parhaasta. Onnea kaikille voittajille ja kiitos kaikille osallistujille 🙂

BEST IN SHOW
1.Onni (Lyhyt karvainen kääpiömäyräkoira) / Jaana Kuru
2.Chino (Afgaani) / Linda Ojala
3.Nuusku (X-rotu) / Mira Kalliovaara
4.Manta (Sheltti) / Katja Arvio

best-in-show

 

 

 

 

 

Match show / koiranäyttely 

Olemme järjestämässä koiranäyttelyä Virkkalassa Lohjan Kirsujen hallissa 26.11. Ilmoittautuminen alkaa klo 10 ja kehät klo 11.

Tällä hetkellä keräämme palkintoja eri luokkien voittajille. Jos sinulla on tavaroita palkinnoiksi tai tiedät jonkun yrityksen/kaupan tms. paikan,josta voisi palkinnoiksi kelpaavan lahjoituksen saada,kysy pois tai vinkkaa meille,niin me kysymme 🙂 Meillä on jo mm. lahjakortteja kampaamoihin, koirahierontaan ja koirien kynsien leikkuuseen- vielä kaipaamme mm. leffalippuja,lahjakortteja ruokapaikkoihin tai koiranruokasäkkejä yms. ruokia. Kaikenlaiset palkinnot toki kelpaavat! Tästä asiasta on lisää facebookin Lesyn vapaaehtoiset-ryhmässä! Jos et ole facebookissa,niin voit myös kirjoittaa meille ja kerromme mieluusti lisää.

Jos haluat olla mukana järjestämässä koiranäyttelyä tai vaikka leipoa tapahtumassa olevaan buffettiin,niin otathan yhteyttä sähköpostilla lesy@lesy.fi. Kaikki apu on erittäin tervetullutta 🙂

matsari-280916

 

 

 

 

 

 

 

 

Syntymäpäiväkiitokset.

Lesy vietti 2vuotis syntymäpäiviään eläinviikon huipennukseksi sunnuntaina 9.10.16.

Haluamme kiittää teitä kaikkia, jotka teitte syntymäpäivistämme ikimuistoiset! Kävijöitä oli Talolla runsaat parisen sataa ja saimme paljon lahjoja eläinasukkaillemme- myös meitä vapaaehtoistyötä tekeviä muistettiin, joka sekin lämmitti sydäntä erittäin paljon!
Suuret kiitokset kuuluvat myös kaikille tukijoillemme ja sponsoreille:
Makkaroita saimme Prisma Lohja:sta ja S-market Tynninharjulta
Herkullisia leipomuksia mehevistä korvapuusteista piparitikkareihin tehtailivat useat vapaaehtoiset ja upean synttärikakun (gluteiiniton ja laktoositonkin vielä) teki Hanna Nevantausta, kakun sponsorina toimi Sari Sillanpää.
Laakspohjan ratsastuskoulu/Petra Virolainen lahjoitti hevosvisaan palkinnoksi ratsastustunnin.
Kiitokset myös eläinsuojeluneuvojalle Mari Waltzerille valaisevasta luennostaan.

Päivä oli koleasta ja harmaasta säästä huolimatta erittäin onnistunut!

2v-synttarikakku

 

 

 

 

 

 

4.10-10.10.2016

Pentujen ja aikuisten märkäruoasta sekä kissanhiekasta on kova pula. Nummelan S-Rauta lähti auttamaan, auta sinäkin! Lahjoita löytöeläintalon kissoille ruokaa.  voit tuoda sitä Nummelan S-Rautaan eläintenviikolla 4.10-10.10.16
-Myös muuta lahjoitustavaraa vastaanotetaan mielellään, esimerkiksi kissanhiekkaa ja eläinten avaamattomia lääkkeitä (Axilur ja enteromicro).
-Lesy on paikalla S-Raudassa la 8.10. Mukana keräyslipas ja myynnissä kannatustuotteitamme.
-Jokaisesta Nummelan S-Raudassa eläinten viikon aikana ostetusta Jahti Ja Vahti-ruokasäkistä menee euro Lesyn eläinsuojelutyöhön.

 

1.10-2.10.2016

Folksam Arena, Siuntio 1.10-2.10.2016
Lohjan eläinsuojeluyhdistys ry tarvitsee apuasi!
Kissojemme ruokavarastot ovat huvenneet loppuun syksyn kovan löytökissasesongin vuoksi.
*
Olemme koko viikonlopun Folksam Arenan kissanäyttelyssä ja otamme siellä vastaan lahjoitustavaraa.La klo.10-16 ja Su klo.10-15.
-kissan ruokaa ja eritoten märkäruokaa
-loishäätölääkkeitä, kissanhiekkaa, kissan leluja ym.
Isommat lahjoituserät suoraan löytöeläintalolle.
…ja meillä Kissat Kiittää.

 

7.8.2016

Rahankeräyslippaat ja -tili käyttöönLesyn keräyslipas

Pitkällisen hakuprosessin päätteeksi Lesyllä on nyt voimassa oleva rahankeräyslupa. Tuon luvan turvin voimme jatkossa ottaa vastaan rahallisia lahjoituksia joko keräystilillemme, tai keräyslippaisiin, joita aletaan toimittaa lohjalaisiin yhteistyöliikkeisiin lähiaikoina. Ensimmäinen keräyslipas seisoo ansaitusti löytöeläintalomme aulassa, missä siihen voi käydä roposen tipauttamassa aina sunnuntaisin klo 12-15, kun ovemme ovat auki yleisölle.

21.6.2016

Huhhuijakkaa!

Olipas meillä menoa ja vilskettä! Iso kiitos kaikille avajaisissa ja sirutuksessa olleille,sekä arpa-ja ongintavoittoja lahjoittaneille yksityiselle henkilöille ja Suomalaiselle Kirjakaupalle. Kiitos myös yhteistyökumppaneille; Nina Karviselle,joka hoiti sirutuksen ammattilaisen varmoin ottein, Eläinsuojeluyhdistysten kummit ry:lle,joka mahdollisti sirutuksen sekä paikalliselle Alpaca Fuentelle aivan ihanista alpakkavierailijoista! Lämpimät kiitokset lähtevät myös kaikille tapahtumaa järjestäneille vapaaehtoisille- niin leipojille,kuin rakkaita lemmikkejään näytille tuoneille.

Avajaiset olivat menestys- vierailijoita oli pyöreät parisen sataa ja tuottoakin tuli kivasti! Näillä saadaan taas hoidettua muutamat kissavieraat valmiiksi uutta kotia varten 🙂

Länsi-Uusimaa-lehdessä oli artikkeli tapahtumasta eilen 20.6.16

avajaiset 190616 a

 

 

 

 

 

 

 

avajaiset 190616 b

 

 

 

 

 

 

 

14.6.2016

Nyt on juhlan paikka!!

Lohjan löytöeläintalon viralliset avajaiset järjestetään sunnuntaina 19.6 löytöeläintalolla,Maksjoentie 11 klo 12-15. Kaikenlaista ohjelmaa on luvassa onginnasta asiantuntijan luentoon- jokaiselle jotakin! Tulethan tutustumaan meihin ja toimintaamme 🙂

Samana päivänä tiloissamme on myös turvasirutuskampanja. Sirutus ja rekisteröinti maksaa 25e,pelkkä rekisteröinti 20e. Rekisteröinti on helppo tapa huolehtia lemmikistä. Se nopeuttaa omistajan löytymistä,jos joskus tiet lemmikin kanssa hetkellisesti eroavatkin syystä tai toisesta. Rekisteröintiin ei tarvitse varata erikseen aikaa.

Tapahtumat ovat meille myös varainkeruuta,ilman varoja ei eläinsuojelutyötäkään voi tehdä. Varaathan siis hiukan rahaa mukaan.Me käytämme vain käteistä.

Kiitos 🙂

ps.jos haluat auttaa tapahtuman järjestelyssä,niin otathan yhteyttä sähköpostitse,facen kautta tai soittamalla. Puuhaa riittää kyllä jaettavaksikin!

lesyn-avajaismainos

turvasiru2016_lohja_1906_netti

 

 

 

 

 

 

 

 

2.3.2016

Kääk! – karkasiko, löysitkö, hukkasitko kissan?

Kevät on ovella ja monet kissat saattavat lähteä kotinurkkia pidemmälle. Vieraan kissan ilmestyminen oven taakse huolestuttaa ihmisiä ja usein kissa toimitetaankin löytöeläintalolle turvaan. Jo pelkästään maaliskuun aikana Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintalolle on tuotu Lohjan alueelta useampi kissa.

Lohjan eläinsuojeluyhdistys muistuttaa, että kissa saa ulkoilla taajamassa ainoastaan valvotusti. Vapaana liikkuvat kissat jäävät helposti auton alle ja aiheuttavat vahinkoa myös luonnoneläimille. Mikäli riskeistä huolimatta lasket kissasi vapaasti ulkoilemaan, tai se on vahingossa päässyt karkuun eikä palaakaan kotiin, kannattaa ilmoittaa asiasta mahdollisimman pian. Löytöeläimet odottavat talolla lakisääteisen ajan (15 vrk), jonka jälkeen eläimelle etsitään uusi koti. Lemmikkinsä hukanneen ei kannata jäädä turhaan odottelemaan, vaan Lesyn puhelimeen kannattaa pirauttaa mahdollisimman pian. Myös mikrosirusta on iso apu, mikäli siru on rekisteröity johonkin yleiseen sirukantaan. Sirusta huolimatta eläimen omistajalla on aina velvollisuus etsiä lemmikkiään.

 

20.1.2016

Lesy huolehtii nyt Lohjan löytöeläimistä!

Lohjan kaupunki kilpailutti syksyllä 2015 löytöeläinvastaanottotoiminnan Lohjan alueella. 20.1.2016 saimme tiedon voitostamme. Alla artikkeli aiheesta Länsi-Uusimaa-lehdessä 21.1.2016. (Klikkaa artikkelia nähdäksesi sen suurempana.)

lesy210116b

 

1.12.2015

Yhteistyö itsepalvelukirpputorin Kirpputori Moduulin kanssa

Lesy tekee yhteistyötä paikallisen itsepalvelukirpputorin Kirpputori Moduulin kanssa. Moduuli tukee omalta osaltaan tärkeää eläinsuojelutyötä mahdollistaessaan varainhankintamme kirpputorimyynnin kautta. Voit auttaa käymällä ostoksilla tai lahjoittamalla myyntiin ehjää ja puhdasta tavaraa. Lahjoituksia otamme vastaan talolla sunnuntaisin avointen ovien aikana klo 12-15. Muina aikoina lahjoitukset voi jättää terassille,josta seuraava hoitovuoroon tuleva nostaa ne sisälle. Yötä vasten ei kannata tavaroita jättää 🙂 Ethän vie lahjoituksia suoraan Moduuliin, meidän täytyy ne ensin hinnoitella talolla, kiitos 🙂

Tervetuloa Moduuliin tekemään hyviä löytöjä. Lesyn myyntipaikka löytyy kirpputorin alakerrasta, sovituskopin vierestä.