Kissat

Lesyllä on tälläkin hetkellä useita kissoja etsimässä uutta kotia. Tarkkoja ikäarvioita emme voi löytökissoille antaa, joukossa on nuoria reilun vuoden ikäisiä kuin myös jo hieman enemmän elämää nähneitä kisuja. Löytyy sosiaalisia sylikissoja, hieman arempia ja ujompia yksilöitä ja kaikkea siltä väliltä.

Muistathan, että kissa tuo mukanaan myös vastuuta. Se pitää ajatella elämänkumppaniksi, jonka kanssa on oltava valmis viettämään jopa parikymmentä vuotta. Etukäteen on mietittävä, miten kissan hoito järjestetään esim. lomamatkojen aikana, tai miten jeläinlääkärikuluista selvitään.
Kissalta saa kuitenkin myös rakkautta, ja usein ne kiintyvät kovasti ihmisperheeseensä. Jokainen kissa on omanlaisensa yksilö, toinen ei saa paijauksesta tarpeekseen millään siinä kun toisesta ei ikinä tule sylikissaa.
Lesyltä luovutetut kissat ovat madotettuja, steriloituja/kastroituja, rokotettuja ja sirutettuja.

Adoptiohinnat 1.2.2024 alkaen ovat:
Aikuiset kissat:
– 1 kpl 200€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 320€
Pentukissat (alle 1v):
– 1 kpl 250€
– 2 kpl samaan aikaan adoptoituna 450€
(adoptiohinnat sisältävät aina vähintään kaksi madotusta, kaksi rokotusta, kastroinnin/steriloinnin, sirutuksen sekä sirun rekisteröinnin Turvasiru-palveluun)

Kissoja ei ikinä luovuteta vapaana ulkoileviksi.
Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, käy täyttämässä kotiselvityksemme osoitteessa http://www.lesy.fi/kotiselvitys
 niin adoptiotiimimme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse!

Kissoja pääsee katsomaan erikseen sovittavana ajankohtana.

NETTA JA NIPSU

Nämä kolmevuotiaat sisarukset palautuivat Lesylle etsimään uutta yhteistä kotia.

Nipsu ja Netta ovat osoittautuneet äärettömän sosiaalisiksi ja kesyiksi kissoiksi. Ne pitävät kaikista ihmisistä, ja tervehtivät kaikkia yhtä suurella lämmöllä.

Nipsu istuu mielellään ihmisen olkapäillä, ja se myös läiskyttää vesikupista vettä pitkin eriön lattiaa.

Netta pitää myös sylissä olosta ja silityksistä kovasti.

Netalla on todettu epilepsia kesällä 2023. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että lääkitys on tasapainossa eikä kohtauksia ole tullut. Netta ottaa tarvittavan lääkkeen hienosti herkun kera aamuin illoin.

Netta ja Nipsu on sterilisoitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläimet nro 1371 & 1372

MITKU JA MEIVIS

Mitku ja Meivis palautuivat Lesylle omistajan menehdyttyä.

Mitku on Meiviksen vuonna 2020 syntynyt tyttöpentu. Se on vapautunut selvästi, ja tulee jo itsekin hakemaan silityksiä. Eriössä oleva hoitotarvikekaappi on Mitkulle mieluisa paikka, se pitää joka kerta tutkia läpi kun ovi on auki.

Meivis on selvästi Mitkua varautuneempi, ja se vetäytyy sivummalle kun ihminen yrittää silittää sitä.

Mitku ja Meivis etsivät rauhallista kotia, jossa ne saisivat jatkaa yhteiseloaan.

Meivis ja Mitku on steriloitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläimet nro 1327 & 1328

KALANAR

Kalanar on Lesyllä reilun puoli vuotta asustanut poikakissa. Puolessa vuodessa se on muuttunut hyvin arasta kissasta paljon silityksiä kaipaavaksi. Se puskee ja kiehnää ihmistä jatkuvasti, ja silittää sitä saa lähes rajattomasti. Ajoittain silityksissä tulee raja vastaan, ja tällöin se saattaa näpäyttää tassulla.

Myös ruokaan Kalanar suhtautuu vielä kiivaasti, ja kuppia ojentavaa kättä se lyö kynsillä. Tavasta on nyt harjoiteltu eroon niin, että se ruuan vasta kun hieman rauhoittuu, ja tällaiseen harjoitteluun on syytä varautua kotonakin.

Kalanar on elänyt suurehkosta kissalaumassa. Osalla populaation kissoista on ollut flunssaoireita, mutta virustestit ovat olleet negatiivisia, eli oireiden aiheuttaja ei ole selvinnyt.

Kalanar on kastroitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu. Sille on myös tehty hammashuolto jossa poistettiin useampia hampaita.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 2023

   

VILJO

Viljo on kolmevuotias Lesylle luovutettuna tullut hyvin itsetietoinen poikakissa. Se tykkää valtavasti leikeistä ja rapsutuksista. Valitettavasti se on oppinut, että ihmistä puraisemalla tai kynsäisemällä saa takuuvarmasti huomiota, joskus jopa hyödykkeitä kuten ruokaa. Lesyllä tätä käytöstä on saatu vähän tasoittumaan, ja uudessa kodissa olisi hyvä olla osaamista ja kiinnostusta kissan kouluttamisesta positiivisia käytösmalleja vahvistaen.

Viljo on myös melko stressiherkkä kissa, ja siksi se ei sovi paljon matkustelevaan perheeseen. Sitä ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi kissaksi tai lapsiperheeseen.

Muihin kissoihin Viljo on suhtautunut varovaisen uteliaasti, ja sille voisikin ajatella kaveriksi toista nuorta ja itsevarma kissaa. Aralle kissalle Viljo ei ole sopiva kaveri.

Viljo on kastroitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 1962

KAIJA-MAIJA

Kaija-Maija on sosiaalinen ja kesy tyttökissa. Se pitää ihmisistä ja silityksistä yli kaiken, tosin ruoka vie voiton ihmisen huomista ainakin toistaiseksi.

Kaija-Maija on ollut Lesyllä aiemminkin, tuolloin pentujensa kanssa. Tuolloin sillä huomattiin ajoittaista aivastelua, ja pennuilta otetuissa näytteissä todettiin kissojen herpes, joten Kaija-Maijakin on hyvin todennäköisesti sen oireeton kantaja. Tällä hetkellä emme ole havainneet edes aivasteluoireita.

Kaija-Maija on rokotettu, steriloitu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 1745

 

KILU

Varauksen peruunnuttua uutta kotia etsii Kilu. Pentueen muut pennut pääsevät uuseihin koteihin jo viikon päästä, mutta Kilullevei nyt enää olekaan tiedossa muuttopäivää.

Kilu on noin neljäntoista viikon ikäinen poikakissa. Se on leikkisä ja hyvin utelias, mutta ihmisiä ja varsinaista käsittelyä se vielä arastelee.

Kilu on sairastanut kissojen calicin, ja tulevaisuudessa on tärkeää huolehtia sen hammasterveydestä ja rokotusten voimassaolosta.

Kilu on kastroitu, rokotettu kerran ja sirutettu, tehosterokotus sisältyy adoptiohintaan. Kiluavei luovuteta ainoaksi kissaksi.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 2119

SALSA, SALVIA JA SAHRAMI

Uutta kotia etsivät Salsa-emo ja sen pennut Salvia ja Sahrami.

Salsa on nuorehko ja pienikokoinen tyttökissa, joka tuli Lesylle loppukesästä pentujensa kanssa. Se on arka, eikä välitä vielä ihmisen seurasta, paitsi silloin kun on ruoka-aika. Kärsivällisessä kodissa se varmasti lähtee pikkuhiljaa kesyyntymään.

Salvia on reilu puolivuotias arahko poikapentu. Se on leikkisä, ja innostuu ajoittain villeihinkin keppilelu-leikkeihin.

Sahrami taasen on utelias tyttöpentu. Sekin innostuu leikkimään ihmisen kanssa, mutta silityksistä se ei vielä piittaa.

Paras vaihtoehto olisi, mikäli Sahramille ja Salvialle löytyisi uusi yhteinen koti. Salsaa voisi ajatella ainoaksi kissaksi, tai rauhallisen mutta sosiaalisen nuorehkon kissan kaveriksi.

Salsa, Salvia ja Sahrami on sterilisoitu, rokotettu kahdesti ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläimet nro 2056, 2057 & 2058

HUGO

Hugo on jo selvästi iäkkäämpi löytökissa. Se antaa varovasti silitellä itseään, mutta on muuten hyvin varautunut. Se ei uskalla paljonkaan liikkua ihmisen nähden, vaikka vastaileekin puheeseen maukumalla.

Ääntä Hugosta lähtee muutenkin, ja se ei missään nimessä sovellu reissukissaksi. Hugo arvostaisi rauhallista, rutiineista kiinni pitävää kotia, jossa se saisi rentoutua ja tutustua ihmisiin omaan tahtiinsa.

Hugo on kastroitu, rokotettu ja sirutettu.

Lisätietoja adoptiot@lesy.fi

Eläin nro 2137