Tervetuloa lukumatkalle!

Syyskokous valitsi minut yhdistyksemme hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Kiitän luottamuksestanne. Koska olen aina tottunut toimimaan hyvin avoimesti, ajattelin ensitöikseni perustaa tämän blogin. Tarkoituksenani on alkaneen vuoden mittaan kirjoitella näille sivuille niin yhdistyksen kuulumisista kuin erilaisista eläinsuojelun kannalta kiinnostavista kysymyksistä. Esimerkiksi eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen uuden lakiluonnoksen on määrä tänä vuonna edetä lausuntokierrokselle. Maa- ja metsätalousministeriön Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan jäsenenä olen ensimmäisten joukossa, joille uusi lakiluonnos esitellään. Ja siten minulla on mahdollisuus tuoreeltaan kertoa siitä myös teille, lukijani.

Myös Lesyssä tapahtuu tänä vuonna suuria asioita. Vuosi 2016 kului oman löytöeläintalon remontoinnissa ja toiminnan käynnistämisessä. Nyt meillä on Talo, ja sen kautta on kulkenut lähes 300 eläintä. Aivan kaikki Talon eläintilat eivät kuitenkaan ole vielä käyttövalmiina, ja osaa alkuperäisistä tiloista joudumme myös remontoimaan. Sekä kovan käytön jälkien, että lain uuden tulkintatavan takia. Myös aineeton omaisuutemme tarvitsee täydentämistä ja uusintaa. Meillä on käytössä juuri meille tehty rekisteri löytöeläinten tietojen seuraamiseen ja ylläpitämiseen, mutta käytäntö on opettanut, että tarvitsemme toiminnan sujuvaan pyörittämiseen muitakin työkaluja. Ja täsmennettyjä toimintatapoja. Teen päivätyöni tietotekniikan alalla, nimenomaan järjestelmien ja toimintatapojen suunnittelun parissa, joten pidänkin tätä puolta tärkeänä painopisteenä puheenjohtajakauteni alkuosaa.

Tietotekniikka ei kuitenkaan tee kaikkea. Koneet eivät osaa ruokkia kissoja, noutaa löytöeläimiä Lohjan eri laidoilta, tai tyhjentää rahankeräyslippaita. Niinpä tarvitsemme runsaasti vapaaehtoisia tekemään erilaisia tehtäviä yhdistyksemme eteen. Tehtäviä sekä eläinten, että yhdistyksen pyörittämisen parissa. Tulemme alkuvuoden aikana ilmoittelemaan erilaisista tehtävistä, joihin etsimme tekijöitä mm. Lesyn vapaaehtoiset –fb-ryhmässä. Mikäli Sinulla on vähänkään kiinnostusta osallistua toimintaamme, seuraile tuota ryhmää. Tai ota rohkeasti yhteyttä! Sekä hallitukseen (lesy@lesy.fi), että minuun (joonas@sammakkolampi.net / 040 705 6085) saa rohkeasti olla yhteydessä. Kaikenlaisissa asioissa, ideoissa ja kysymyksissä. Teemme kaikki tätä vapaaehtoisina, mutta yritämme aina vastata mahdollisimman pikaisesti yhteydenottoihin.

Vielä kerran tervetuloa mukaan lukumatkalle tämän blogin pariin.

Joonas

5 thoughts on “Tervetuloa lukumatkalle!

 1. Tiina

  Hyvää Uutta Vuotta metsän keskelle sinulle ja Niinalle
  Todellakin mielenkiintoinen vuosi nyt takana ja uusi pyörähti juuri käyntiin
  On hienoa että olet ns puikoissa puh.johtajana ja saat / pääset / joudut ihan miten vaan näkemään Lohjan alueen pieneläintilanteen kun niitä saapuu teille sinne omaan kotiin hoidettaviksi kuin talollekin.
  Kävin pitkästä aikaa talolla viimeinen päivä hoitovuorossa ja itkuhan siinä työtä tehdessä tuli. Minä kun olen herkkä / napakka…. Voiko olla parempaa tunnetta kun saat vastakaikua aralta / pelokkaalta nelijalkaiselta ja voit auttaa..
  Onneksi on nyt tilanne että talolla ei ole hoidettavia pilvin pimein . Kausiluontoisesti taidetaan mennä tässäkin kohtaa. Haluaisin antaa vinkin,,voihan olla että sitä olette kokeilleet / mainostaneetkin . Voisiko talolla oleville hoidokeille olla ns rapsutteloijoita jotka vaan kävisivät lemmikkien luona olemassa,ilman hoitovelvoitetta. Niin monet jälleen la-aamuna hoitovuorossa suorastaana huusivat rapsutuksia, harjaamista ja vaan seuranaoloa. Hoitotyöt on tehtävä,siivouksia ym myös mutta se aika olla vaan lemmikkien kanssa jää varmaan edelleenkin niin vähälle.
  Itselläni kului aikaa tuttuun tapaan nyt hoitovuorossa kun ns jumituin jokaisen kohdalla viettämään aikaa silittelemällä,harjaamalla ja leikkimällä.
  Jotkut ihmiset eivät voi ottaa kotiinsa lemmikkiä jota voisivat helliä jne mutta jos talolle voisi tulla seurustelemaan eläinten kanssa ja sitä mainostettaisiin niin olisiko kiinnostusta.

  Eipä tässä muuta

  Vastaa
  1. Joonas G.

   Kiitos ideasta. Meillä on muutama ”rapsuttelija” ollutkin, mutta moista ei kovin paljoa ole markkinoitu. Mutta ehkä pitäisi, sillä olet aivan oikeassa: monet Talolla olevat eläimet kaipaavat, ja hyötyisivät rapsuttelusta ja muutenkin ihmisen huomiosta aivan varmasti.

   Vastaa
   1. Tiina T

    Kiitos vastauksestasi… no asia jääköön ns muhimaan ja varmaan jossain välissä rapsuttelijat löytävät / tulevat / ovat talolla

    Vastaa
 2. ex-jäsen

  Onnea uudelle puheenjohtajalle tuleviin haasteisiin!
  Toteat kirjoituksessasi että Lesy tarvitsee runsaasti vapaaehtoisia tekemään erilaisia tehtäviä yhdistyksen eteen. Näin minäkin ajattelin silloin kuin Lesyä oltiin perustamassa. Tarjosin yhdistyksen käyttöön asiantuntemustani, työpanostani ja suhteitani, mutta ainoa mikä kelpasi oli jäsenmaksu, muihin vastattiin; ”Me hoidamme”, ”Me teemme” Ei saa, se kuuluu meille”.
  Mikä se mystinen ”Me” on jäi minulle epäselväksi. Minulle jäi mielikuva että Lesy on muutamien Lohjalaisten oma sisäpiirijuttu, mihin ei muita haluta. Ikävä kyllä, eläinsuojelusaralla riittää tekemistä joten suuntasin voimavarani muualle.
  Asiathan on paremmin kuin hyvin jos vapaehtoisia tulvii ovista ja ikkunoista, mutta kannattaisi ehkä myös panostaa jäsenhankinnassa muuhun kuin pelkästään rahankeruuseen.

  Vastaa
  1. Joonas G.

   Kiitos palautteestasi. Mainitsemasilainen sisäpiirisyys on minulle valitettavan tuttua monesta yhdistyksestä ja olen kuullut tästä muutaman kerran Lesynkin osalta. Myös tiedotuksen puutteesta olemme saaneet sanomista, ja nämä kaksi liittyvätkin, ainakin osittain, yhteen.

   Osittain juuri tästä syystä heti tämän ensimmäisen tekstini alussa puhun avoimesta toimimisesta. Ja ehdottomasti tarkoitan sen molempiin suuntiin! Haluan Lesyn aukeavan entistä enemmän kaikille lohjalaisille, mutta myös lohjalaisten pystyvän tuomaan panoksensa Lesylle. On tuo panos sitten jäsenmaksu, muunlaista rahallista tai tavaroiden muodossa olevaa tukea, tai aikaa ja/tai osaamista.

   Sinäkin, mikäli vielä ennätät ja haluat, olet ehdottoman tervetullut uudelleen mukaan. Toivon, että tulet vaikka joku sunnuntai Talolle juttelemaan, tai otat yhteyttä suoraan minuun. Uskon, että tulet huomaamaan että Lesy nykyään on monin tavoin erilainen kuin Lesy silloin. Kuten kuuluu ollakin: kaiken pitää kehittyä ja mennä eteenpäin!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.